fredag 28 mars 2014

v.13

Hej!

I svenska har vi jobbat med de sista bokstäverna som vi hade kvar av alfabetet; Ww, Zz och Qq. Vi har tränat på att skriva bokstaven och lyssnat efter bokstavsljuden. 
Barnen har även haft bokstavspyssel kopplat till bokstaven W, de har skapat en "Waterworld" med fiskar.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med kapitel 3 i matteboken, Addition och subtraktion. Vi har pratat addition och subtraktion upp till 100 och att se likheter mellan t.ex 3 _ = 10 och 30_ = 100
Läxa till onsdag 2/4:  Läxa 8 i Läxboken Mattedetektiverna s.27-29. 

I No:n har barnen fått jämföra och rangordna föremål efter vikt. De har även fått jämföra föremålen vikt i antal kuber t.ex hur många kuber väger lika mycket som en plastsked.

I So:n har vi börjat jobba med Historia. Först gjorde vi en tankekarta om Vad är historia? och barnen fick säga vad de tänkte på t.ex Hur man levde förr i tiden, Tiden bakåt, Hur saker förändras mm. Efter det såg vi två korta filmklipp från Emil i Lönneberga och barnen fick skriva ner saker de såg på filmen som inte är så vanliga idag t.ex snickerboa, dräng & piga, plogsläde, bläck i burk. Sedan jämförde vi dessa saker med vad vi har idag t.ex få skäll/åker in på rummet, städhjälp/barnflicka, plogbil, bläckpenna.
 
 Nästa vecka är det Tema-vecka och alla lektioner utom musik och idrott får annat innehåll. I år 1 är temat Förr och nu, det är alltså ett sv/so-tema. På fredag 4/4 avslutar vi temat med ett besök på Skansen, där vi ska titta på hur husen såg ut förr i tiden.
Läxa till torsdag 3/4: Läxan denna vecka är kopplad till detta tema, barnen ska fylla i ett Släktträd med namn och födelseår + ett Släktkort där man lite kort skriver om den äldsta nu levande släkting man har. Detta temaarbete kommer att visas upp under Öppet hus lördagen den 26/4.

Viktiga datum framöver:
Tisdag 1/4 - kl 10.10 Påskvandring i Ängby kyrkan
Fredag 4/4 - Utflykt till Skansen med matsäck
V.16 Påsklov
Lördag 26/4 - Öppet hus
Tisdag 29/4 APT
Fredag 2/5 - Kompensation (ledigt) för Öppet hus

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar