fredag 21 mars 2014

v.12

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Xx. Vi har tränat på att skriva bokstaven, det är den enda bokstaven som börjar skrivas nerifrån och vi har lyssnat efter bokstavsljuden. 
Läxa till onsdag 26/3: Kapitel  Olles bokstavssång i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.28.
Barnen har även haft bokstavspyssel och målat Xx.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med kapitel 3 i matteboken, Addition och subtraktion. Vi har pratat addition och subtraktion upp till 100 och att se likheter  mellan t.ex 3 + 2 = 5 och 13 + 2 = 15
Läxa till fredag 28/3: Läxblad (öva upp flytet, addition) Ta tid på era barn vid 6 tillfällen, sedan kan ni jämföra resultatet och tiden mellan gångerna.

I So:n har vi haft klassråd och barnen har lyft olika punkter, dels saker som bara rör klassen men även saker som rör hela skolan. Ljudvolymen i matsalen, samt att det slängs mycket mat är saker som barnen tagit upp och diskuterat "Hur vi ska kunna förbättra det?" Vi har även pratat om klass 1b och våra förbättringsområden, men även vilka framsteg som klassen har gjort.
 
Veckan avslutades med en utflykt till djuren i Björklundshage, detta för att kunna följa upp Bondgårdsbesöket vi hade v.10. Förutom att träffa djuren fick barnen även leka på lekplatsen, vilket alltid är uppskattat.
Väl tillbaka på skolan blev det "fredagsmys" med fika och film. Filmem om "Loranga, Masarin och Dartanjang" bjöd precis som boken på många skratt.

Här kommer en länk med information kring öppet hus  lördagen den 26/4 http://sodraangbyskola.stockholm.se/oppet-hus-2014

Länk till fritidsbloggen:
http://fritidsar1.blogspot.se/  
 

  
Viktiga datum framöver:
Onsdag 26/3 - Utvecklingssamtal med Ingrid
V.14 Tema vecka "Förr och Nu"
V.16 Påsklov
Lördag 26/4 - Öppet hus
Tisdag 29/4 APT
Fredag 2/5 - Kompensation (ledigt) för Öppet hus


Ha en trevlig helg!
Julia
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar