fredag 14 mars 2014

v. 11

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Cc. Vi har tränat på att skriva bokstaven och vi har lyssnat efter bokstavsljuden, att c kan låta både som s och k.
Läxa till torsdag 20/3: Kapitel 25 Succéshowen i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.27.
Barnen har även haft bokstavspyssel och tillverkat clowner. Clownerna sitter uppsatta i korridoren.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med kapitel 3 i matteboken, Addition och subtraktion. Vi har pratat om likhetstecknets betydelse och kopplat det till balansvågen, att det ska väga lika på båda sidorna t.ex 3+2 = ___ men även 5+5 = 7+___
Vi har även arbetat vidare med algebra och mönster, den här veckan skulle dem kunna identifiera den upprepade delen i ett färgmönster och sedan kunna analysera den delen och föra in det i en tabell.


Läxa till torsdag 20/3: Läxa 7 s.24-26 i Mattedetektiverna Läxboken 1b.
 
I So:n har vi gjort en jämförelse mellan nutid och dåtid, när det gäller klass 1b. Barnen fick ett papper som delades in i två delar, ena halvan handlade om "Klass 1b i höstas" och den andra halvan handlade om "Klass 1b just nu". Barnen skrev sedan, var och en, ner ord som de kom att tänka på till de olika kategorierna. Sedan fick de ringa in ett ord som handlade om "Klass 1b i höstas" och ett ord om "Klass 1b just nu". Det var väldigt intressant att höra när alla delade med sig sina ord inför hela klassen. Ord som kom upp kring "Klass 1b i höstas" var; stökigt, bra, hög ljudnivå, roliga lektioner, börja första klass, höstlov, läskig fröken, skrikigt. Ord som kom upp kring "Klass 1b just nu" var; roligt, bra, bra fröken, sportlov, bra ljudnivå, mer skoluppgifter, belöning, stjärnor.
I No:n har barnen jobbat vidare med NTA och den här veckan har det fått sätta ihop en balansvåg och jämfört den med balansbrädan som de använt i tidigare uppdrag. De har även fått prova balansvågen genom att jämföra och väga olika föremål.

I tisdags eftermiddag hade vi speldag, det var belöningen för att vi nått upp till vårt mål. Det var väldigt roligt och uppskattat. Många barn fick chansen att prova nya spel, de fick spela ihop med jämnåriga kompisar, följa regler och träna på turordning.
 










 
Fredag nästa vecka ska vi till Björklundshage och ha en utedag och träffa djuren som bor där. Detta blir en uppföljning av vårt bondgårdsbeök som vi var på v.10. Barnen ska denna dag ha med sig matsäck.
Viktiga datum framöver:
Onsdag 19/3 - Planerindag för skola och fritids. Fritids är stängt!
Fredag 21/3 - Utedag med matsäck, vi ska till Björklundshage och ha lite uppföljning på bondgårdsbesöket.
V.14 Tema vecka "Förr och Nu"
V.16 Påsklov


Ha en trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar