fredag 7 mars 2014

v.10

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Jj. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken.
Läxa till onsdag 12/3: Kapitel 24 Jag vägrar! i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.65.

I matematiken har vi börjat med ett nytt kapitel i matteboken, kapitel 3 Addition och subtraktion. Denna vecka har vi pratat omaddition och subtraktion med tal mellan 0-10 och tvillingtal, alltså 1+1 2+2 3+3 4+4 5+5.
Ingen matteläxa denna vecka!
I So:n har vi sett en film om vårens högtider och traditioner och sedan har vi ritat vårbilder och ritat och skrivit om högtiderna och traditionerna som infaller under mars månad t.ex Fettisdagen, Internationella kvinnodagen, Våffeldagen.
I No:n har barnen jobbat vidare med balansbrädan. De har även fått tillverka egna mobiler med hjälp av sugrör, gem och papper.
I torsdagen var vi på besök på Lovö Prästgård som är en Arla-minior gård. På gården fanns det förutom mjölkor, tjurkalvar, katter, får, höns och tuppar som vi fick klappa och lära oss mer om. Det var en superhärlig dag med fint väder och glada barn, som vi avslutade med att äta matsäck och leka i Blackebergsparken.



















Johan Michaelson skriver på F-3:s blogg:
"Skolan har beslutat att vi ska ha ett Öppet hus nu i vår. För F-3 blir det att vi har vår årliga Vernissage den lördagen då vi redovisar TEMA-arbetet som genomförs under våren. Öppet hus blir 26/4 9.30-12. Som kompensation för den dagen blir att eleverna är lediga den 2/5."
 
  
Viktiga datum framöver:
Torsdag 13/3 - APT, fritids stänger tidigare.
Onsdag 19/3 - Planerindag för skola och fritids
V.14 Tema vecka "Förr och Nu"
V.16 Påsklov


Ha en trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar