fredag 21 februari 2014

v.8

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Bb. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken. Vi har även gjort lite bokstavspyssel i form av pärlbin. Vi har fortsatt med våra illustrationer till "Guldlock och de tre björnarna". Barnens bilder sitter uppsatta i korridoren.
Läxa till onsdag 5/3: Kapitel 23 Klass 1b, den bästa klassen i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.25.

I matematiken har vi arbetat vidare med geometriska former och deras egenskaper. Vi har även arbetat en hel del med färg- och formmönster. Vi har pratat om att kunna hitta den upprepade delen i ett mönster, för att sedan kunna fortsätta mönstret.
Läxa till onsdag 5/3: Läxa 6 s.20-23 i Mattedetektiverna Läxboken 1b. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.20-21) + problemlösningen (s.23). Spår 3 (s.22) är frivilligt. Även problemlösningsuppgifterna är uppdelade i spår 1-3 (alla gör minst spår 1-2, spår 3 är frivilligt)

I So:n har vi pratat om vår närmiljö och vilka trafikmärken och farliga platser som finns i området runt skolan. När vi för några veckor sedan var på promenad och tittade på detta fotograferade vi platser och skyltar, som vi nu samtalade kring och klistrade upp på stora planscher. Vi gjorde även en övning på www.webbmagistern.se där barnen fick testa sina kunskaper inom samhällskunskap vad gäller vägmärken. Det var mer som en rolig grej. Denna sida kräver ingen inloggning, så den kan barnen gå in på hemifrån också.
Vi har även sett  3 korta filmer om olika yrken; polis, ambulans och SOS alarm.
Läxa till onsdag 5/3: Tema - Närområdet som går ut på att barnen ska berätta och förklara utifrån frågor om närområdet, vilket vi har arbetat med under ca 5 veckor.
 
 
 

I No:n har barnen jobbat med två uppdrag inom NTA, båda handlade om balans. I första uppdraget hade barnen en vanlig träkloss att balansera med, för att i andra uppdraget byta ut den mot en rundad stödkloss och ändå hitta balans.
 
 
I torsdags hade skolan Trygghetsdag. Tillsammans med klass 6b gjorde vi återbrukspyssel i smågrupper. Grupperna fick i uppgift att först göra en skiss/ritning, för att sedan utföra bygget av antingen en skulptur, en bil eller en 3D tavla. Alla gruppers konstverk står uppställda på scenen i ljushallen.
 
 
Torsdagen den 6/3 ska vi besöka Lovö Prästgård som är en Arla-minior gård. På gården finns det förutom mjölkor, unga tjurar, kvigor, kalvar, katter, får, höns och tuppar.
 Att tänka på inför besöket är:
  • Alla måste ha stövlar och oömma kläder på sig. Tänk på varma kläder då det är utomhus
  • Ta med er bröd till mellanmål. Gården bjuder på mjölk, bregott, ost och fruktyoghurt. Om någon är allergisk och måste ha annat mellanmål än det som gården bjuder på så måste ni ta med det.
  • Ta med lunchmatsäck.

Viktiga datum framöver:
V.9 - Sportlov
Måndag 3/3 - Nytt schema börjar gälla
Tisdag 4/3 - Utvecklingssamtal; Nellie
Torsdag 6/3 - Studiebesök på Lovö Prästgård, med matsäck + bröd utan pålägg. Ingen idrott. 
Torsdag 13/3 - APT, fritids stänger tidigare.
Onsdag 19/3 - Planerindag för skola och fritids
V.14 Tema vecka "Förr och Nu"
V.16 Påsklov


Ha ett skönt sportlov!
Julia

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar