fredag 7 februari 2014

v.6

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Yy. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken.
Läxa till onsdag 12/2: Kapitel 21 Tyvärr, tyvärr i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.23.

I matematiken har vi arbetat med geometri och vad som kännetecknar en kvadrat, rektangel och triangel. Barnen har även fått leta efter dessa geometriska former i klassrummet.
Läxa till onsdag 12/2: Läxa 4 s.14-16 i Mattedetektiverna Läxboken 1b.

I So:n har vi pratat om vilka högtider och traditioner som firas i februari; Alla hjärtans dag, Skottdagen och vissa år även Fettisdagen och Internationella pannkaksdagen. Vi har även pratat om Hur man är en bra kompis och skrivit bra saker om varandra.
OBS!!! Läxa till onsdag 19/2: Vänliga läxan som går ut på att barnen ska göra vänliga uppdrag hemma och för varje utfört uppdrag får de färglägga ett hjärtan.

I No:n har barnen denna vecka avslutat miljötemat och tillverkat egna batteriholkar av de tomma mjölkförpackningarna som de hade med sig till skolan. Batteriholkarna blev väldigt fina. Hoppas att de kommer till användning hemma! Nästa vecka kommer vi att starta med NTA (Natur och Teknik för Alla).

I helgen är det dags igen för Lushelg, vi vill att alla kollar igenom håret på sina barn och behandlar/luskammar vid behov. Det är viktigt att alla gör det samtidigt för att minska spridningen. Jag har även skickat hem separat information till er angående detta i pappersform.
När vi ändå är inne på vad vi bör tänka på för att minska spridning av olika saker, vill jag påminna om vad som gäller för kräksjuka. Vi har nu haft flera fall av kräksjuka och vill be er om att hålla barnen hemma i 48 timmar efter sista kräkningen. Hoppas ni respekterar detta, det är för allas skull!


Viktiga datum framöver:
Tisdag 11/2 - Studiedag - ingen skol, men fritids är öppet som vanligt
Torsdag 13/2 - Utvecklingssamtal; Sebastian, Hugo, Perla, Flora, Gabriel, Elsa, Olof.
Vecka 5-8 - Utvecklingssamtal
Vecka 9 - Sportlov

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar