fredag 31 januari 2014

v. 5

Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Ff. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken. Vi har även fortsatt med bokstavspyssel, denna vecka gjorde vi små fjärilar på samma sätt som vi förra veckan gjorde ödlor. Barnens pyssel sitter uppsatta utanför klassrumsdörren.
Läxa till onsdag 5/2: Kapitel 20 Föräldramöte i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.22.

I matematiken har vi arbetat vidare med ental och tiotal, att dela upp ett tal i tiotal och ental t.ex. 67 är lika med 60+7, vi har även fortsatt arbeta med udda och jämna tal och att slutsiffran i ett tal talar om för oss om talet är udda eller jämnt. Nytt för den här veckans avsnitt i matteboken var att det var uppdelat i spår 1, 2 och 3. Alla barn skulle göra minst spår 1, hann man skulle man göra spår 2 och spår 3 var en extra utmaning för den som ville. Likadant ser det ut med veckans matteläxa, som även den är uppdelad i spår 1-3.
Läxa till onsdag 5/2:  Läxa 3 s.10-13 i Mattedetektiverna Läxboken 1b. Alla ska göra minst spår 1-2 (s.10-11) + problemlösningen (s.13). Spår 3 (s.12) är frivilligt. Även problemlösningsuppgifterna är uppdelade i spår 1-3 (alla gör minst spår 1-2, spår 3 är frivilligt)

I So:n har vi fortsatt temat om närområdet. Vi har påbörjat två planscher med fotografier från trafiken i närområdet. Den ena planschen fick överskriften Trafik och den andra Farliga trafikplatser i närområdet. Efter det var vi ute på promenad i området runtomkring skolan och var trafikspanare och fotograferade trafiken. Barnen kan väldigt mycket om trafikskyltar och regler som gäller i trafiken, så det var en givande promenad.

Veckan avslutades med ett besök på Konserthuset där vi såg föreställningen Maximus Musicus som handlade om en liten mus som av en slump hamnade i en konsertsal, där han då fick uppleva massor av spännande saker som han inte kände till förut. Genom musens upplevelser fick vi lära oss saker om hur en orkester fungerar.


Viktiga datum framöver:
Måndag 3/2 - Jag är inte på skolan, Åsa har klassansvar
Tisdag 4/2 - Utvecklingssamtal med; Nils, Oskar, Leo, Viggo, Filip S och Jonathan
Torsdag 6/2 - APT, fritids stänger 15.45
Tisdag 11/2 - Studiedag
Vecka 5-8 - Utvecklingssamtal

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar