fredag 17 januari 2014

v.3

Hej!

Denna vecka har vi fortsatt med "träningslägret" och framstegen som barnen gör är fantastiska. Bara för att nämna en av alla saker som gruppen har förbättrat så tar jag; Att bli snabbare på att komma in efter rasten, så att vi inte förlora så mycket lektionstid. Vi bestämde oss förra veckan för att ta tid på gruppen, från det att första barnet kom innanför dörren efter rasten, tills att alla barn satt i ringen på mattan och lektionen kunde börja. Första tillfället tog det 8 minuter och 38 sekunder, för att i slutet av denna vecka ha förbättrat tiden till 2 minuter och 19 sekunder.
Barnens positiva utvärderingar om klassrumssituationen håller i sig; "Det är bra, för det är tyst och lugnt", "Jag känner mig fortfarande pigg i huvudet när jag går till fritids", "Jag hinner med mitt arbete för att jag kan koncentrera mig bättre när det är tyst".
Belöningssystemet med stjärnor har nu nått sitt första mål, 25 stjärnor. Detta belönas med en utflykt till Koängen; pulkaåkning och fika. Vi hoppas att snön ligger kvar tills onsdag nästa vecka, den 15/1 då vi tänkt genomföra detta. Alla barn börjar denna dag kl.8.30, man tar med egen hjälm, något att åka på (pulka, snowracer, stjärtlapp mm) och fika. Skolan tar med varm choklad.

I svenska har vi jobbat med bokstaven Pp. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken. Vi har även jobbat med att skriva hela meningar, som börjar med stor bokstav och avslutas med punkt.
Läxa till onsdag 22/1: Kapitel 18 Prinsen och sanningens spegel i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.20.

I matematiken har vi arbetat med ental och tiotal, att växla tio ental till ett tiotal och lite grann om pengar. Vi har även tränat på talens grannar, vilket tal kommer före 14 och vilket tal kommer efter och även att hoppa 10-skutt 0, 10, 20, 30 osv.
Läxa till onsdag 22/1:  Läxa 1 s.4-6 i Mattedetektiverna Läxboken 1b.

I So:n har vi pratat om vilka högtider, traditioner och temadagar som infaller under januari månad; nyårsdagen, trettondedag jul, tjugondedag jul, lösenordsbytardagen (20/1) och kramens dag (21/1).

I No:n har vi börjat med ett nytt område som handlar om miljö och återvinning. Till nästa vecka skulle vi behöva att alla barn har med sig en tom och ursköljd mjölkförpackning med skruvkork, då vi under vecka 5 kommer att tillverka egna batteriholkar.


Viktiga datum framöver:
Tisdag 21/1 - Skolläkare och skolsyster genomför hörsel- och syntest på åk 1
Onsdag 22/1 - Skolan börjar kl 8.30. Vi åker pulka mellan 8.30-11.00 vid Koängen. Ta med eget fika!
Fredag 31/1 - Till konserthuset med matsäck
Tisdag 11/2 - Studiedag
Vecka 5-8 - Utvecklingssamtal

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar