fredag 10 januari 2014

v.2


Hej!

God fortsättning och välkomna tillbaka!
 Nytt år, ny termin och nya tag... Med förra terminen i backspegeln, så blickar vi nu framåt och tillsammans med barnen har vi bestämt oss för att göra förändringar på saker som tidigare inte fungerade så bra t.ex. ljudvolymen i klassrummet, hur vi är mot varandra, hur vi förflyttar oss från punkt A till punkt B mm. Tillsammans med barnen siktar vi nu högt och har bestämt oss för att bli den bästa klassen på hela skolan vad gäller dessa saker. Men för att bli bäst krävs massor av träning och därför startar vi nu med ett "träningsläger" på 2 veckor (v. 2 & 3), då vi intensivt tränar på våra förbättringsområden. Till vår hjälp under dessa veckor har vi Anna-Lena (specialpedagogen) knuten till oss på heltid.
 Tidigare i veckan skickade Johan ut ett mail till er föräldrar med den handlingsplan som nu är utarbetad och som vi har börjat jobba efter. Vårt "träningsläger" och mer resurs i klassen, i form av Anna-Lena är en del av det arbetet.

Hur har då denna vecka varit, med tanke på hårdsatsningen?
 Mitt spontana svar är....FANTASTISK! Barnen har varit hur duktiga som helst och gjort framsteg för varje lektion som passerat. Vi har flera gånger varje dag stannat upp och utvärderat hur det går med träningen och barnen själva har bara lyft fram positiva saker t.ex. "bra, för det har varit tyst i klassrummet", "bra, för man har fått arbetsro", "megabra, allt är bra", "bra, för man har kunnat koncentrera sig bättre". Fråga gärna era barn hemma om hur de upplever denna skolvecka.
För att motivera barnen lite extra i arbetet har klassen fått stjärnor för varje uppdrag/lektion som har fungerat bra. När klassen kommer upp till 25 stjärnor, ska de få göra något roligt (en liten belöning).


I svenska har vi jobbat med bokstaven Hh. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken. Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok Silvertand, som är den sista delen i serien om Uffe varulv. De två tidigare böckerna i serien har varit väldigt uppskattade och den här verkar vara minst lika spännande.
Läxa till onsdag 15/1: Kapitel 17 Häxan i hemska huset i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.19.

I matematiken har barnen fått vårterminens mattebok Mattedetektiverna 1B. Vi har börjat arbeta lite smått i boken s.6-9 som handlade om talen 11-20 och att bygga talen med talblock.

Den här veckan har vi skickat hem samtalsunderlaget som vi vill att ni fyller i inför utvecklingssamtalet. Vi önskar att ni tillsammans samtalar och diskuterar frågorna hemma och sedan skickar med barnen tillbaka till skola. Det är ganska många frågor, så bäst är nästan att någon vuxen skriver och att barnen endast får koncentrera sig på att svara muntligt.


Viktiga datum framöver:
Tisdag 14/1 - APT och fritids stänger tidigare
Tisdag 21/1 - Skolläkare och skolsyster genomför hörsel- och syntest på åk 1
Fredag 31/1 - Till konserthuset med matsäck
Tisdag 11/2 - Studiedag
Vecka 5-8 - Utvecklingssamtal

Trevlig helg!
Julia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar