fredag 24 januari 2014

v.4

Hej!

Denna vecka startade vi upp med en fadderaktivitet utomhus. Uppgiften var att tillsammans i faddergruppen, bestående av elever från FA, 1B, 2B och 3A, måla någonting i snön med vattenfärger. Här kommer några av konstverken.




Under tisdagen genomförde skolläkaren och skolsystern hörsel- och syntest på alla elever som var här. Eleverna var superduktiga och fick massor av beröm; för sitt goda uppförande, hur duktiga de var på att följa instruktionen som de fick, att vänta på sin tur och att förflytta sig från klassrummet till skolsystern och tillbaka igen på ett bra sätt.
Skolsystern hör bara av sig till er föräldrar om det skulle vara något, hör man inget från henne så var allt bara bra. De barn som inte var här denna dag, blir kallade först nästa år för att göra dessa tester. Har man några frågor angående detta så kontakta Jenny, skolsystern.

I svenska har vi jobbat med bokstaven Öö. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och arbetat med bokstaven i arbetsboken. Vi har även gjort lite bokstavspyssel, nämligen små ödlor av indianpärlor. Detta var ett uppskattat inslag och något som fångade alla barn och som även spred sig till andra klasser under fritidstiden. Barnen var superduktiga på att följa en beskrivning och de hade dessutom ett fantastiskt tålamod med denna lite "pilliga" uppgift.
Läxa till onsdag 29/1: Kapitel 19 Är ödehuset öde? i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.21.

I matematiken har vi arbetat vidare med ental och tiotal, att storleksordna tal också har vi pratat om udda och jämna tal. I samband med udda och jämna tal, kom vi in på hur hus på en gata är numrerade, med jämna tal på ena sidan vägen (2, 4, 6, 8 osv) och udda tal på den andra sidan (1, 3, 5, 7 osv).
Läxa till onsdag 29/1:  Läxa 2 s.7-9 i Mattedetektiverna Läxboken 1b.

I So:n har vi startat upp ett nytt tema om närområdet. Under ca 5 veckor kommer vi att titta på trafiken, vägskyltar och verksamheter som finns i vårt närområde. Den här veckan passade vi på att kolla in vägskyltar och farliga platser när vi gick till och från Koängen. Vi har även sett en film om trafikregler som gäller när man går, cyklar, åker buss eller tåg och när man passerar en järnväg.

I No:n har vi pratat vidare om miljö och återvinning. Barnen fick i arbetspar uppgiften att sortera olika sopor efter hur de ska sopsorteras. Vi har även sett en film om papperstillverkning.
En påminnelse till de som ännu inte tagit med sig en tom och ursköljd mjölkförpackning med skruvkork, då vi under vecka 5 kommer att tillverka egna batteriholkar.

Denna vecka har vi haft belöning, i form av pulkaåkning vid Koängen med varm choklad och fika. Det blev en superhärlig förmiddag med massor av glada barn. Här kommer lite bilder från det.








Viktiga datum framöver:
Måndag 27/1 - Jag är på universitetet, Åsa har klassansvar
Torsdag 30/1 - Utvecklingssamtal med; Filip A, Tova, Viktor, Caspar, Lovisa, Vida och Gabrielle
Fredag 31/1 - Till konserthuset med matsäck
Tisdag 11/2 - Studiedag
Vecka 5-8 - Utvecklingssamtal

Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar