fredag 24 april 2015

v.17

Hej!

Nu är jag tillbaka och jobbar igen, dock bara halvtid, men man får vara glad för det. Jag kommer att jobba halvtid även nästa vecka, sen hoppas jag att huvudet är med mig igen fullt ut. Jag kommer att jobba ca 2 timmar med barnen varje dag och sen är det Sanela, Saada och Romeo som tar hand om den övriga tiden med barnen.

Den här veckan har vi fortsatt med Tema rymden. Vi har lärt oss mer om galaxer och vår galax Vintergatan, vår adress i universum samt lite och stjärnor och stjärnbilder. Vi har sett filmer, läst texter och svarat på frågor, diskuterat med varandra, ritat, målat och skapat på olika sätt.
Nästa vecka kommer vi att fördjupa oss mer i vårt solsystem och vi kommer att bygga tittskåp av skokartonger.
På tisdag den 28/4 åker vi till Tekniska museet, där vi ska se en 4D-film "Rymdresan, universum tur och retur". I och med utflykten, behöver barnen vara på skolan redan kl. 8.15 denna dag. Vi samlas på innergården uppställda och klara kl.8.15 med egen lunchmatsäck och dryck. Vi är tillbaka på skolan ungefär kl.13.30.
Läxa till onsdag 29/4 är att skriva fortsättningen på berättelsen om resan i rymden.

I matematiken har vi arbetat klart med kapitel 3 och vi har även gjort en diagnos som handlade om att förstå och använda tal.
Vi har även avslutat arbetsboken Diamantjakten. Detta innebär att även läsläxan Diamantjakten är avslutad. Vi vill dock att barnen fortsätter att läsa 10-15 minuter per dag i valfri bok och fyller i det i läsloggen.

Igår var det trygghetsdag på skolan och precis som tidigare blandades vi med klass 6b. Temat för trygghetsdagen var utanförskap. Efter en kort diskussion om begreppet så delades barnen in i mindre grupper, där de äldre barnen fick läsa högt för sin grupp ur böcker som tog upp ämnet. Högläsningen ledde sedan till diskussioner om utanförskap och grupperna fick sedan skriva ner exempel och lösningar på detta. Gruppernas arbeten sitter uppsatta på vikskärmar i Ljushallen.

Till på måndag den 27/4 är det bra om alla har med sig en skokartong, en tom och ursköljd mjölkförpackning och ifyllt påsklovsbingo.


Viktiga datum framöver:
30/4 Filminspelning av rymden-musikalen
1/5 Lov
7/5 Vernissage kl 15.00-17.00
14/5 Lov
15/5 Klämdag Lov
28/5 APT, fritids stänger kl.15.45
8/6 Utflykt med matsäck
10/6 Skolavslutning



Trevlig helg!
Julia






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar