torsdag 30 april 2015

v.18

Hej!

Den här veckan har vi fortsatt med Tema rymden. Vi har lärt oss mer om vårt solsystem och alla planeterna. I tisdags var barnen på Tekniska museet och såg 4D-filmen "Rymdresan, universum tur och retur", vilket var väldigt uppskattat. Filmen avslutades med en lite frågesport, där alla med hjälp av en spelkonsoll fick svara på frågor kopplat till filmen. Mattias var den i klassen som lyckades bäst.
Nästa vecka kommer vi att avsluta Tema rymden; rymdböckerna ska sättas ihop, tittskåpen ska byggas klart och rymdmusikalen ska spelas in. Allt detta kommer ni föräldrar att få ta del av på torsdagens vernissage.

I matematiken har vi arbetat vidare med kapitel 4 och vi har pratat om tid och hur vi delar in året i dagar, månader och kvartal.
Läxa till onsdag den 6/5 är häftet Rymdmatte. 

I onsdags hade vi en liten prisutdelning av Påsklovsbingot. Tanken var att alla som lämnat in bingobrickan skulle få pris, i form av en påskhare med en godisklubba till näsa. I och med att jag inte var på plats före lovet och att läxan mailades ut, så hade jag lite överseende med att alla inte lämnat in läxan och ALLA fick pris ändå.
Läsläxan fortsätter och vi vill att barnen läser 10-15 minuter per dag i valfri bok och fyller i det i läsloggen. 


Min sjukskrivning på halvtid fortsätter och vi tar 2 veckor i taget. Nästa vecka fortsätter alltså på samma sätt som denna med att Romeo täcker upp resterande tid för mig.

Viktiga datum framöver:
4/5 Filminspelning av rymden-musikalen (vi hoppas att alla skådespelare är på plats då)
7/5 Vernissage kl 15.00-17.00
14/5 Lov
15/5 Klämdag Lov
28/5 APT, fritids stänger kl.15.45
8/6 Utflykt med matsäck
10/6 Skolavslutning



Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar