fredag 25 september 2015

Veckobrev v. 39

    Veckobrev v. 39
Hej!
Som ni förhoppningsvis såg på mailen igår, så sitter tider att boka för utvecklingssamtalen på väggen utanför klassrummet. Jag vill passa på att be er respektera tiderna så att det inte blir onödig väntan för de som kommer efter.

  • ·         Matte Den här veckan har vi arbetat med att avbilda, förstora och förminska, vi har även jobbat med olika geometriska former. De har fått göra en liten test för att stämma av vad de kan från kapitel 1. Jag håller på att gå igenom resultaten för att bilda mig en uppfattning om vad de kan, och vad de eventuellt behöver träna mer på.
  •     Utvecklingssamtal – Vi har börjat med förberedelser inför de elevledda utvecklingssamtalen som börjar v. 41. Idag har de gjort en självskattning i matematik och nästa vecka fortsätter vi med svenska, engelska, NO och SO.
 Svenska – Den här veckan kom vi igång med läsgrupper. De läste parvis en bok som heter ”Släpp taget Jonte”. Vi har tillsammans tränat på att göra en berättelsekarta. Först tittade vi på en kortfilm om ”De 3 små grisarna”, sedan fick de i grupp plocka ut de viktigaste karaktärerna, vilken miljö den utspelade sig i, vilka problem uppstår samt lösningen-hur klarade karaktärerna problemet.
   Bild – De som inte var klara med sina fjärilar gjorde klara dem, de andra fick rita fritt, rita djur av geometriska former eller måla Mandelas.

Kom ihåg!
·         Att sätta upp en tid för utvecklingssamtal.
·         Torsdagen den 1/10 är det APT för all personal. Skolan stänger kl 15:45.
·         Lämna in ”Samtycke till publicering av bilder på Internet”. Saknar några.

Bilagor
·         Föräldrainfo kapitel 2 i matteboken. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar