måndag 6 september 2010

Läsläxa

Hej,
Idag har barnen fått sin första läsläxa i "Förstagluttarna". Meningen är att barnet först ska läsa det aktuella kapitlet i "Förstagluttarna" högt för någon vuxen. Lyssna när barnet läser och uppmuntra och beröm barnet ofta. Till läsläxan hör även "Läxboken", i den ska den som lyssnat på barnet skriva en signatur och gärna en kommentar. Sen ska barnet lösa några uppgifter i läxboken. Då är det bra om den som lyssnat hjälper till att skriva om det behövs. Det är bra om barnet får göra läxan under flera tillfällen under veckan. Det är viktigt att barnet får läsa samma text flera gånger . Det kallas "upprepad läsning" och är ett effektivt sätt att få upp flytet i läsningen.

Ture fyllde 7år idag så vi började dagen med att sjunga för honom.

Barnen skrev och ritade i Dagboken vad de gjort i helgen.

Sen började vi arbeta med bokstaven Mm i halvklass. Barnen i grupp 1 kom på massor med ord med M. Imorgon är det grupp 2´s tur att bekanta sig närmare med M.

På sista timmen idag hade Tiina "Röris" med barnen, det var verkligen bra för alla att få röra lite på sig. Det märktes att det gav barnen ny energi och de orkade jobba vidare med Matematik ända till 13.40.

Klassen hade besök av Tures mamma Lotta idag. Det var väldigt trevlig med en förälder på besök.

Trevlig måndag
Angelica, Tiina, och Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar