torsdag 30 september 2010

Sista dagen i september

Hej,
Vi har äntligen fått en kamera till klassen! Så nu kommer ni få se lite av det vi gör i skolan.
Idag började vi göra våra bokmärken med löven vi plockat och pressat. Jag passade även på att gå igenom de tre trädens namn en gång till: Björk, Ek och Lönn.
Barnen fick välja färg och löv till sina bokmärken sen laminerade vi dem, de blev superfina!



På mattematiken i dag jobbade vi vidare med talet 10. Vi har pratat om tiotal på alla möjliga vis. För att barnen ska få använda sig av tiotal fick de spela ett "Makaronspel". Barnen spelade två och två, de hade en tärning, en hög makaroner och några pastaskruvar. Sen fick de turas om att slå tärningen och ta antalet makaroner som tärningen visade. När de hade tio makaroner fick de växla in de mot en pastaskruv. Den som först fick tio pastaskruvar(100p) vann. Barnen spelade flera gånger och tyckte det var roligt.



Barnen har fått en ny läxa i Livsviktigtboken. Den handlar om favoriter. Vi har arbetat med barnensfavoriter i skolan. Läxan till onsdag nästa vecka blir nu att intervjua någon annan om deras favoritsaker. Eftersom barnen skrivit sina favoriter i boken, skickade jag med dem ett lösblad där de tillsammans med den intervjuade ska svara på vilken den intervjuades favorit färg, mat, djur m.m är.


Vi vill även påminna om att ni ska lämna in lappen ni fick på föräldramötet angående "Tiderna på fritids".


Imorgon är det sista dagen på de "bilfriaveckorna" på Södra Ängby skola, men jag hoppas att många av er har upptäckt att det fungerat bra att inte ta bilen till skolan och fortsätter att gå, cykla eller åka buss när det passar. Det har varit en dramatisk minskning av trafik utanför skolan! Det ska bli spännande att räkna ihop klassen totala poäng imorgon.

Hoppas ni får en trevlig kväll,

Angelica, Tiina och Carina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar