måndag 27 september 2010

Sista måndagen i september

Hej alla bloggläsare,

Så var det måndag igen. På morgonen skrev vi om helgen i dagboken. Det är så spännande att läsa vad barnen gör på helgerna. Hajarna(grupp 1) började arbeta med Ll som är veckans bokstav, imorgon är det Delfinernas(grupp 2) tur att gå igenom Ll. Efter lunchen var vi ute i dungen och tittade på tre olika sorters träd och deras löv: Björk, Ek och Lönn. Så ni får gärna fråga barnen vilka löv de känner igen nästa gång ni är ute och går med dem. Vi avslutade vårt besök i dungen med att plocka med oss de finaste höstlöven, de har vi nu lagt i press. Sen hoppas vi kunna använda löven till att skapa vackra "bokmärken". På sista lektionen hade Tiina "RÖRIS" med barnen.

Veckans läsläxa är kapitel "Anna" s. 15-18. och sidan 4 i läxboken. Läsläxan förhörs och lämnas som vanligt in på fredag.

Jag har mailat ut en kallelse till föräldraföreningens årsmöte idag.

Den här veckan fortsätter vi med våra "bilfria" veckor. Idag räknade vi ihop förra veckans "gå, cykel och kollektivåkpoäng" hela 523 poäng fick klassen ihop. Bar jobbat alla i klass 1B!!!

På måndag den 4/10 kl 8.15 har klassen fått tid hos skolsyster för synkontroll. Skolsköterskan Sussanna Wallström kommer och hämtar sex elever i taget och följer sedan med dem tillbaka till klassrummet efter undersökningen.

Det var allt för idag,
Angelica

1 kommentar:

  1. Peter Henning - Märtas pappa27 september 2010 kl. 23:15

    Hej bloggskrivaren!
    Jättekul att följa här. Blev lite orolig över att det var så spännande att läsa vad barnen gör på helgerna ;) Imponerande med bilåkningen, svängde in av bara farten idag och fick en utskällning av Märta, Lydia och Märtas storebor Gösta. Så nu kommer jag ihåg igen..../Peppe-Märtas pappa

    SvaraRadera