fredag 16 september 2011

Fredag

Hej! Vi har tränat på motsatsord, t.ex låg-hög, hälften-dubbelt, fler-färre, mest-minst, tung-lätt. Alla barn fick varsitt ord, för att sedan leta rätt på någon som hade motsatsordet.
På fruktstunden lyssnade vi på det nya kapitlet, Anna, i Förstagluttarna. Jag gick igenom svåra ord på smartboarden.Därefter var det dags för läsgrupperna. I läsgrupperna försöker vi lysssna på den gamla läxan. Därefter går vi igenom den nya läxan. De som har C-boken får skriva svar på frågor till kapitlet i en övningsbok. B-boksgruppen får svara på frågorna muntligt och de som har A-boken får öva extra mycket på hur alla bokstäver låter, samt försöka ljuda ihop ord. Vi läser även den gamla och nya läxan tillsammans och enskilt.
Efter lunchrasten fick barnen tillbaka sina läxböcker. Det har verkligen gått bra med läxorna! Jag gick igenom sidan med halva äpplen och äppelmos på smartboarden. Den nya matteläxan är bara två sidor, s 7-8. De ska bland annat del upp talet tio på olika sätt (tiokamraterna). Problemlösningssidan, s 9, spar vi till nästa vecka.
På eftermiddagen fick den blå gruppen göra en liten mattediganos, för att se om det är något som vi behöver öva mer på. Många behöver bli påminda om att skriva siffrorna åt rätt håll.
Göm inte att kamma håret ordentligt i helgen!
Trevlig helg! Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar