torsdag 22 september 2011

torsdag

Hej! Det gick bra, men det tog lite tid hos fotografen idag. Vi fick säga, godis och grisfis om vartannat, några blinkade eller viftade med en hand. Men till slut blev fotografen nöjd.
På halvklassen arbetade den röda gruppen vidare i matteboken. Vi löste en kluring gemensamt. Sedan fick alla måla olika mönster. Det är inte alltid så lätt att fortsätta ett mönster på rätt sätt, men det gick riktigt bra. Imorgon ska den blå gruppen få öva på olika mönster.
Efter fruktstunden fick barnen ett nytt litet häfte, Trädboken. I den ska vi försöka samla lite fakta om några olika träd. Den här vecka berättade jag lite om asken, som ju kantar Blackebergsvägen. Jag berättade även om att vikingarna trodde att hela världen var en stor ask, Asken Yggdrasil. Därefter lyssnade vi på sången om asken från Majas alfabet. Sedan var det dags att rita av bladen och skriva lite i Trädboken.
Efter lunch var det dags för idrott. Margareta berättade att det inte blir någon idrott nästa vecka, för då ska hon ha idrottdag med hela 3-5.
Jag vill påminna alla om att utvecklingssamtalen sätter igång nästa vecka. Välkomna!
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar