tisdag 13 september 2011

tisdag

Hej! Hoppas att det går med läxorna! Vi samlar in båda läxböckerna på fredag, samt lyssnar på läsläxan i de olika läsgrupperna.
Idag har vi skrivit en gemensam saga på smartboarden. Sagan heter Sagan om den sura snigeln Sune. Som ni kanske förstår så övar vi extra mycket på bokstaven Ss den här veckan. Vi har letat efter ord på s i klassrummet och i Tutti Frutti, sjungit om Sömnige Sune och om snigeln och klippt ut bokstaven s och bilder på s i tidningar.
I matten har vi arbetat mycket med dubbelt och hälften och ordningstalen.
Igår skickade jag hem en blankett inför fotograferingen nästa vecka. Jag samlar in blanketterna och tar med dem till fotografen. Vi har dock inte fått några tider ännu.
På föreläsningen om löss i tisdags, bestämdes att kommande helg, 17-18/9, skulle bli en avlusningshelg. Förskolorna i området skulle även vara med på detta.
Nästa vecka börjar projektet Säker skolväg. Fritids gör träd som barnen ska klistra löv på, om de tar sig till skolan på ett miljövänligt sätt. Vi är inte med i tävlingen som förra hösten.
Här kommer sagan:
Sagan om den sura snigeln Sune.

Det var en gång en snigel. Han var så sur för att han alltid kom sist i alla tävlingar. Trots att han föddes i en skattkista, var han alltid sist. Han tyckte att det var orättvist. När han var i Snigelstan, såg han ett byggställe där man byggde motorer. Då fick han en idé. Han skulle bygga sig en motor. Men hur då? Jo, han fick hjälp av farfar Snigel. Farfar hjälpte honom att bygga en motor. Men när han skulle prova motorn på skalet, så lossnade guld från snigelskalet. Då förstod han varför han hade varit så tung, så att han inte kunde springa. Nu blev han istället jättesnabb.Han vann alla tävlingar. Dessutom blev han rik när han sålde guldet.Snipp snapp snut, så var sagan slut.
Hälsn. Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar