torsdag 31 januari 2013

Bönhörd!

Hej!
Tala om att bli bönhörd. Förra veckan ställde vi in vår vinterpromenad p g a alldeles för kallt väder, med en förhoppning om lite mildare denna vecka. Ja, milt, det fick vi ju med råge! Nu får vi hoppas på lite nysnö istället, i slask och isvallar syns inte mycket till spår.

Det har varit många sjuka barn även denna vecka, samtidigt som "gamla" sjuklingar kommit tillbaka. Vi kämpar med att alla ska komma i kapp både i skolan och hemma. Vissa saker kan vi ju stryka ner, men det är det svårt att göra med bokstavs- och läsinlärningen. Likaså med matten eftersom vi lägger grunderna nu.

 I skolan får barnen som varit sjuka jobba i fatt så mycket de hinner, bl a kan de jobba i stället för att ha tyst läsning (20 minuter/dag). Fritids har också ställt upp med "komma-ifatt-läsning" på fritidstid nu en period när det varit så många sjuka barn i båda klasserna. Men det kan ändå bli en del kvar att göra klart hemma.

Vi har börjat med nya kapitlet i matte som handlar om geometri. Vi kommer att jobba mycket med begreppen och att beskriva olika figurers egenskaper.

Vi har skrivit p-sagor av alla våra ord som vi samlat tillsammans. Veckans kapitel i läseboken handlade ju om en prins som var kär. Det inspirerade oss till egna tokiga berättelser.

Barnen har även fått göra jättesöta små pingviner i lera med Anneli. De står på tork just nu men ska flytta in i ett av fönstrena i klassrummet senare.

På måndag ska vi gå till biblioteket på bokpresentation. Sofia, vår skolbibliotekarie har köpt in massor av nya böcker! Det ska bli spännande med lite nya boktips. Vi ska passa på att låna samtidigt.

På tisdag ska vi börja stämma av hur det har gått med IUP-målen. Som ni vet ligger era barns IUPer i skolwebben där ni kan gå in och läsa. På samtalen kommer vi att stämma av hur det har gått med höstens mål, samt skriva nya mål för våren. (IUP = individuell utvecklingsplan.)

På fredag om två veckor, den 15/2, tänkte vi åka iväg till Stora mossen och åka skridskor tillsammans med klass 1A. Jag vill nämna det redan nu så att ni hinner kolla om era barns skridskor passar, alternativt om ni kan låna ett par. Mer info om tider m m kommer senare.

Trevlig helg!

Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar