torsdag 24 januari 2013

Brr... i vinterkylan

Hej!

Idag hade vi planerat att gå ut på en liten vinterpromenad och bl a leta spår, men vi tyckte det var alldeles för kallt så vi stannade inne och läste om djuren på vintern i vår No-bok istället. Vi gör ett nytt försök nästa vecka, och hoppas på lite mildare väder.

Nu börjar barnen bli färdiga med sin djurforskning och håller på att skriva rent och måla och klippa ut sina djur. Några djur har redan flyttat in i vårt vinterlandskap i klassrummet. Kom gärna in och titta! Nästa vecka kan vi nog börja redovisa för kamraterna. Jag tänkte göra det i halvklass, så man orkar lyssna ordentligt på alla och kanske ställa frågor också.

Vi är snart färdiga med första kapitlet i matteboken och håller på som bäst med diagnosen som följer efter varje kapitel. Den här terminen är det lite annorlunda upplägg med tre olika spår med stigande svårighetsgrad. Första och andra spåret (grönt och bått) följer grundboken och det tredje och sista spåret (rött) är tänkt för dem som vill ha lite mer utmaningar. Vissa läxor i läxboken är också indelade i spår och jag tycker att alla kan göra spår ett och två och sen prova på spår tre om man vill. 

Nästa vecka blir en dag kort eftersom det är studiedag på fredag. Jag kommer att lyssna på läsläxan på torsdag istället, men samla in matteläxan på måndagen efter (28/1).

Påminner om att ni ska gå in på skolwebben och boka tid för utvecklingssamtal. Bokningsbara tider finns veckorna 7, 8 10 och 11.

Trevlig helg!

Solveig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar