fredag 11 januari 2013

Första veckan

Hej!

Jag tror alla tyckte det var kul att träffa kompisarna igen efter ledigheten. Vi fick dessutom mera snö att leka och ha kul i! Det passar extra bra till vårt nya arbetsområde i NO som handlar om vintern och hur djuren klarar vintern. Nu blir det lätt att hitta spår av djur i närområdet. Vi tänkte därför att barnen får det som en läxa nästa vecka att leta spår, rita av spåren och försöka hitta vilket djur som gjort dem, samt skriva/berätta var spåren hittades.

Vi började först med att tillsammans ta reda på hur vet man/ser man att det är vinter? Vad är kännetecknande för vintern? Vad händer i naturen? Hur märker djuren det? Hur förbereder de sig? Barnen kunde redan en massa saker som jag skrev på tavlan. Vidare så hjälptes vi åt att komma på alla djur vi ville ta reda på mer om.

Sedan fortsatte vi med att se på en film om vad som händer i naturen på vintern, vi har jobbat i espresso på datorn med bl a fakta om några vanliga djur. Vi har börjat läsa i No-boken tillsammans och även lånat en massa böcker om djur på skolbiblioteket. Alla barn ska få forska om ett djur. Utifrån en enkel tankekarta ska de få ta reda på fakta om sitt djur och sedan i text och bild berätta om sitt djur i klassen.

I matten har vi byggt tal med våra talblock. Vi har lärt oss tiotal och ental och kommer att jobba vidare med det nästa vecka. Än så länge handlar det om talen 0-20.

Vi har berättat om jullovet och skrivit och målat om det. Alla har fått måla nyårsfyrverkerier med Anneli i ateljén med hjälp av kladdkritor och vattenfärg. De blev jättefina!

Veckans bokstav var Åå och kapitlet i läseboken handlade om en konstig dröm om får.

Nu är vi ganska trötta efter att ha jobbat på så mycket första veckan, så nu ska det bli skönt med helg!

Må så gott!

Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar