fredag 15 november 2013

v.46

Hej!

Den här veckan har vi i SO:n pratat om novembermånad och vilka högtider och traditioner som vi firar och uppmärksammar då. Vi pratade om Alla helgons dag, Fars dag, Mårtensafton, Barnboksveckan, Nationella läsdagen och Astrid Lindgrens födelsedag.  De tre sistnämnda traditionerna har sedan genomsyrat veckans arbete då alla inföll denna vecka.

I svenska har vi jobbat med bokstaven Vv och gjort bokstavsarbetet i vanlig ordning. 
Vi har även sett en film, ett författarporträtt om Astrid Lindgren. Efter det skrev klassen en gemensam text om Astrid Lindgren, som sitter uppsatt i korridoren. Barnen har även fått sett en Astrid Lindgren film Du är inte klok Madicken och lyssnat på en ljudbok Emil i Lönneberga. Till ljudboken fick dem i uppgift att rita en bild som passade till boken, dessa sitter också uppsatta i korridoren.
Läxa till onsdag 20/11 : Kapitel 11 Valles verkstad Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.13. Barnen har även i läxa att skriva och rita om sin favoritbok.

I matematiken har vi jobbat klart med kapitel 3 i matteboken och gjort diagnosen till kapitlet. 
Läxa till onsdag 20/11:  Läxa 7 s.22-24 i läxboken. 

I NO:n har vi arbetat vidare med människokroppen och det har handlat om kondition kopplat till hjärta och lungor och hur kroppen förändras vid ansträngning. Vi har även sett en film som handlar om detta. Barnen har även fått tillverka egna klippdockor. Denna vecka har barnen också fyllt i vad de ätit till lunch i sitt lunchschema som de fick förra veckan. 


På tisdag och onsdag nästa vecka kommer skolinspektionen. Dem kommer att gå runt och göra verksamhetsbesök och intervjua elever och personal på skolan. Eleverna i år 1 kommer inte att delta i intervjuer, utan endast möta skolinspektörerna i samband med verksamhetsbesöken.


Lite viktiga datum framöver;
26/11 Fritids stänger tidigare då det är APT
3/12 ska hela 1b gå till Ängby kyrkan på Julvandring på SO-lektionen kl 10.00-11.00.
13/12 Luciafirande kl 8.30
17/12 heldagsutflykt till Naturhistoriska museet för att se utställningen Djuret människan (matsäck)
18-19/12 Julpyssel mm.
20/12 Julavslutning


Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar