fredag 29 november 2013

v.48


Hej!

I svenska har vi jobbat med bokstaven Ää. Vi har tränat på att skriva bokstaven, vi har lyssnat efter bokstavsljuden och övat på att hitta bokstaven på ett tangentbord.
Vi har även läst en gemensam bok på smartboarden "...och upp flög Edmund" och gjort ett arbetsblad till boken.
Läxa till onsdag 4/12: Kapitel 13 Skräckens näste i Den magiska kulan och uppgifterna som är kopplade till texten i läxboken på s.15.

I matematiken har vi fortsatt arbetet med kapitel 4 som handlar om mätning av olika saker, att jämföra och uppskatta längd och vikt. Förutom matteboken har vi också arbetat praktiskt med taluppfattning och att uppskatta en mängd.
Läxa till onsdag 4/12:  Klippa ut och öva på talkorten som barnen har fått med sig hem i en plastficka. Dessa talkort vill jag sen att barnen har med sig tillbaka till skolan, så att vi kan fortsätta träna upp säkerheten.

I SO:n har vi pratat om vilka högtider och traditioner som vi firar under vintern och vi har även sett en kort film kring detta. Vi har pratat om vilka datum under december månad som vi lyfter fram lite extra; advent, pepparkakans dag, Nobeldagen, lucia, jul och nyår.

I NO:n har vi denna vecka pratat om våra sinnen; syn, hörsel, känsel, lukt och smak. Vi har sett några korta filmer om sinnena och även gjort en arbetsuppgift till, där de skulle fundera över vilka sinnen de använder t.ex när man är ute i trafiken och cyklar.


Lite viktiga datum framöver;
3/12 ska hela 1b gå till Ängby kyrkan på Julvandring på SO-lektionen kl 10.00-11.00. Skolan har även trygghetsdag kl 13-14.30 då vi ska arbeta i faddergrupper.
13/12 Luciafirande kl 8.30
17/12 heldagsutflykt till Naturhistoriska museet för att se utställningen Djuret människan (matsäck)
18-19/12 Julpyssel mm.
20/12 Julavslutning

Nästa vecka är jag ledig! Åsa, Fanny och Hanna kommer att vara i klassen då.


Trevlig helg!
Julia





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar