fredag 6 februari 2015

v.6

Hej!

Veckan har varit bra och betydligt lugnare än förra veckan. Efter förra veckans intensiva testande från  flera barn, stramade jag denna vecka upp det och blev lite mer fyrkantig i undervisningen. Det har därför inte erbjudits så mycket fria val i hur uppgifter ska göras osv. utan mer Nu gör vi det här, punkt slut! 

Den här veckan har vi arbetat vidare med positionssystemet, platsvärde, avrunda, uppskatta och göra överslagsräkningar.
Veckans matteläxa är i Läxboken Mattedetektiverna 2B, Läxa 3 på s.10-13. Läxan är uppdelad i spår och alla elever ska göra minst spår 1 och 2  och problemlösningssidan (s.10-11+13). Spår 3 (s.12) gör eleverna om de kan. Läxan lämnas in onsdagen den 11/2.

I  svenskan har vi arbetat med annonser och vi har letat i dagstidningar efter olika sorters annonser (köpes, säljes, bytes, upphittat, reklam, lediga jobb, född, dött). Vi har även startat arbetet med Boken om mig. Vi har gått igenom upplägget för hela boken och vilka olika kapitel som ska finnas med i boken. Under datalektionen har eleverna denna vecka gjort framsidor till sina böcker.
Veckans Läs- och skrivläxa är kopplad till kapitel 18 i Diamantjakten och lämnas in onsdagen den 11/2. 
Jag märker mer och mer att elever börjar efterfråga och vill ha hjälp med stavning, innehållet i texten mm. Jag skulle därför önska att ni finns med när barnen gör sina läxor, så att ni kan hjälpa dem med detta och svara på deras frågor och även lyssna när de läser högt.
I svenskan har barnen förutom den vanliga läs- och skrivläxan även en annan skrivläxa nämligen att skriva ett svar på brevet som de fått från sina brevkompisar på Neptuniskolan. Eleverna får välja om de vill skriva förhand eller på dator. Denna läxa är till fredagen den 13/2.

I SO:n har vi sett på Lilla aktuellt skola och diskuterat aktuella nyheter. Vi har även tränat på vår teaterföreställning.

Nu till helgen 6-8/2 är det Lushelg och vi uppmanar alla att luskamma sina barn för att minska spridningen. Jag har kopierat upp ett informationsblad om löss och behandling av löss och lagt på elevernas hyllor.

På simskolan denna vecka fick barnen veta att de fortsättningsvis MÅSTE ha badmössa när de simmar. I simhallen finns det bra badmössor att köpa för 20 kr. Om ni inte har en badmössa hemma eller köper en till nästa vecka, så går det bra att skicka med era barn 20 kr till skolan så att de själva kan köpa en badmössa på plats i simhallen på torsdag.  

Imorgon lördag 7/2 har åk 4-9 Öppet hus här på skolan. Vi i F-3 har vår vernissage längre fram i vår, istället för Öppet hus.


Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar