fredag 9 januari 2015

2:ornas fritids vecka1- 2015.

Hej alla barn och föräldrar i tvåan! Hoppas att ni alla har haft ett riktigt trevligt jullov och återhämtat er till det nya året. Som ni säkert vet är vi en hel del ny personal som kommer att börja arbeta med era barn och vi ser alla mycket fram emot en, vad vi tror, kommer bli en toppen vårtermin. Vi kommer att använda bloggen som främsta kommunikationsmedel och ska försöka att uppdatera den med vad vi har gjort och vad som hända skall varje vecka. Om ni har några frågor till oss är ni mer än välkomna att maila eller ringa, vi försöker att besvara eventuella frågor så snabbt som möjligt men som ni säkert förstår går verksamheten i första hand, ni får självklart också ställa frågor när ni kommer och hämtar. Mailadresser till oss som jobbar på fritids kommer nästa vecka då alla medarbetare inte fått dessa ännu.

I och med att vi alla är mer eller mindre nya inne på tvåornas fritids så kommer vi även att ändra en del i verksamheten.
Vi vill framförallt gå ut med informations om förhållningsregler som vi gemensamt har kommit fram till och som barnen är väl underförstådda i.

·         Vi i personalen stryker barnen på listorna och det är väldigt viktigt att man säger till oss när man går hem.
·         Vi vill att man ska med sig ett påskrivet intyg med tid och datum om man ska gå hem själv. Det går även bra att ringa till fritids i samma avseende.
·         Fritidstelefonen används bara av oss i personalen i syfte att kontakta er föräldrar vi t.ex. sjukdom eller dylika akuta fall. Detta för att vi anser att det är vår uppgift och inte era barns att informera er om det har hänt något speciellt under skoldagen. Det är också många av barnen som använder skoltelefonen för att kolla om dem kan leka med varandra, detta är upp till er föräldrar och era barn att bestämma antingen i förväg eller när ni kommer till fritids.

Det här händer på 2:ornas fritids nästa vecka!

Vi kommer att mjukstarta verksamheten nästa vecka, vi fokuserar på att lära känna varandra och få in rutiner.

Måndag/tisdag: Vi är på fritidshemmet och skolgården i början av veckan.

Onsdag: På onsdag kör vi på en utfluktsdag och går till Blackebergs-parken, vi går iväg efter mellanmålet och är tillbaka senast klockan 16.00

Torsdag: Vi fortsätter att ta det lugnt på hemmaplan, går ut på skolgården efter mellanmålet och är därefter på innegården där vi inväntar hämtning inför eftermiddagens APT. Obs! viktigt att hämta senast kl.15.45.

Fredag: Vi kör fredagsmys med pingis och ipads.

Med reservation för eventuella ändringar.


Trevlig helg önskar, Adina, Hampus, Saada och Sanela. 

1 kommentar:

  1. Hej och välkomna alla nya ansikten! Jag tycker att det vore suveränt trevligt om ni ville lägga upp någon bild på er alla som jobbar på fritids, med namn (och varför inte en rad om er själva), så att vi föräldrar som är lite mer trögtänkta har en chans att hinna lära oss alla namn. :) Tack på förhand! /Johan

    SvaraRadera