fredag 9 januari 2015

v.2

Hej!

Hoppas att alla har haft ett härligt jullov med lite extra ledighet.

Förutom att det är ett nytt år, så har vi blivit ett nästan helt nytt arbetslag, med flera nya medarbetare. Innan jullovet så fick ni information via mail kring personalförändringarna som gjorts nu till terminstart. Kring åk 2 har vi fyra nya personer; Hampus som tidigare var knuten till åk 3 och sedan Adina, Sanela och Jonas som alla är nya på skolan. Hampus och Adina kommer främst vara kopplade till 2A under skoldagen. Sanela och Saada kommer främst vara kopplade till 2B under skoldagen. Salina är fortsatt sjukskriven, dock inte heltid. Jonas kommer därför att finns hos åk 2 heltid för att stötta upp först och främst som lärare när Salina inte är på plats, men även på fritids.

Den här veckan har vi mjukstartat lite. Vi har gjort lite namn- och lära - känna övningar, för att Sanela ska få en chans att lära känna barnen. Vi har även gjort lite pyssel i form av raketer, där barnen fick i uppgift att skriva något som de minns från år 2014 och något som de ser fram emot år 2015. Dessa färgsprakande raketer sitter uppsatta i korridoren utanför klassrummet.
I och med vår kommande teaterföreställning, som ni snart kommer att få en inbjudan till, så har vi denna vecka sett filmen "Snövit och de sju dvärgarna".

Nästa vecka är en vanlig skolvecka. Vi har dock gjort en liten schemaändring till denna termin, det är sluttiden på tisdagar som är ändrad från 13.30 till 13.50. Sista timmen på tisdagar kommer då att vara elevens val, där vi valt att ha olika estetiska ämnen så som bild, skapande och rörelse. Denna lektion kommer eleverna att ha tillsammans med fritidspersonalen från åk 3, detta för att alla personal från hela åk 2 ska kunna få en gemensam planeringstid en timme i veckan.

Nästa vecka startar simskolan för de elever som var i behov av det. Berörda elever fick ett brev hem före jullovet om detta. Simskolan kommer att ligga på torsdagar kl 8.55-9.25 under ett antal veckor framöver och vi simmar i Åkeshovs simhall. Vi åker från skolan kl.8.15 och är tillbaka igen ca. 10.00.  Barnen ska ha med sig badkläder, handduk och hänglås. Ta gärna med en frukt dessa dagar!
Nu på torsdag ska vi på en teaterföreställning på Kulturskolan, som tyvärr krockar med simskolan. Detta innebär att några barn får gå på teater, medan andra simmar. Skolan börjar och slutar som vanligt denna dag.

Ingen läxa till nästa vecka, men uppmuntra gärna barnen att läsa i alla fall.

Trevlig helg!
Julia, Saada och Sanela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar