fredag 30 januari 2015

v. 5

Hej!

Nu är smekmånaden över och ny som gammal personal har under veckan testats ordentligt. Det har varit ganska mycket konflikter och "smågnabb" med så väl killar som tjejer. Vi har haft en del elevsamtal i olika konstelationer och även en del samtal med föräldrar under veckan. Vi kan väl konstatera att snö och is är både rolig och mindre roligt.

Den här veckan har vi fortsatt arbeta med positionssystemet och platsvärde, men har även arbetat med att avrunda och göra en överslagsräkning. Vi har även repeterat sannolikhet och eleverna har tillverkat egna tärningar av papper som de har använt till detta.
Veckans matteläxa är i Läxboken Mattedetektiverna 2B Läxa 2 på s.7-9.

I  svenskan har vi arbetat med adjektiv, substantiv och verb och tränat på vad som är vad. Öva gärna detta hemma t.ex Är ordet björn ett substantiv, adjektiv eller ett verb? Vi har även jobbat med tidningsartiklar och hur de är uppbyggda med rubrik, ingress och brödtext. De har även fått skriva en egen artikel om den intervju de gjorde för några veckor sedan.
Vi har även denna vecka gjort kamratbedömningar på varandras läxor och eleverna tycker att det är väldigt roligt och spännande. Jag tycker att kamratbedömningarna har fått en positiv inverkan på läxorna, då alla elever lämnade in läxorna i tid och jag tycker dessutom att nivån på innehållet i deras läxor hade höjts ett snäpp.
I veckans Läs- och skrivläxa (kapitel 17) kommer barnen återigen att använda Läsfixaren Cowboyen. Även denna vecka vill jag eleverna ska använda sig av feedbacken de fått genom kamratbedömningen på veckans läxa. Hjälp gärna era barn med läxan!

I SO:n har vi sett på Lilla aktuellt skola och diskuterat de nyheter som är aktuella just nu. Det har även varit elevråd, där våra klassrepresentanter var delaktiga och förde fram klassens synpunkter.

Vi har även tränat på vår teaterföreställning och varit på simskola.


Trevlig helg!
Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar