fredag 16 januari 2015

v.3

Hej!

Den här veckan har skolarbetet dragit igång på riktigt igen.
Barnen har fått nya matteböcker. Vi började arbetet med böckerna med att bara bläddra igenom dem och se vad vi har framför oss för områden att jobba med under våren. Vi kunde gemensamt konstatera att det inte var några nya arbetsområden, men att det handlade om lite större tal (tal upp till 1000) och lite svårare uppgifter. Veckans arbete i matteboken upplevdes dock som väldigt lätt, så alla inledde terminen med gott självförtroende. Vi har även arbetat med tredelade räknesagor, uppdelade på följande delar; bild, mattespråk och ord (se exempel nedan). Veckans matteläxa handlar just om detta och barnen har ett lösblad med sig hem där de ska fylla i dem delar som saknas i olika räknesagor. Viktigt är att bilden, mattespråket och orden handlar om samma sak.




I  svenskan har vi jobbat vidare med arbetsboken och denna vecka handlade det om känslor, något som vi även pratade om på engelskan; arg, glad, ledsen och trött. Vi har även tränat på att skriva text till en given bildserie. I veckans Läs- och skrivläxa (kapitel 15) kommer barnen att använda Läsfixaren Cowboyen. Cowboyen sammanfattar det viktigaste i texten och tar hjälp av tre ord för att fånga in vad som händer i texten; "Först ...", "Sedan ..." och "Sist ...". Hjälp gärna era barn med läxan!

Barnen har även börjat förbereda sig inför vårens sociala samtal. För åk 2 ligger samtalen efter sportlovet, alltså något senare än för övriga skolan. Detta pga att ny fritidspersonal ska få en chans att lära känna barnen lite bättre. Med på det sociala samtalet är en fritidspersonal och läraren + barnet och ni föräldrar.

I torsdags skulle simningen starta, men tyvärr hade vi fått meddelande om fel simhall vilket gjorde att vi var i Åkeshov och simskolan var i Vällingby. Tur i oturen var att simskolegruppen istället kunde följa med resten av klassen till Kulturskolan och se en musikföreställning. Musikföreställningen var en inspiration till vad Kulturskolan har för aktiviteter att erbjuda bl.a dans, bild, teater och spela instrument. På lördag den 17/1 mellan kl 13-16 är det öppet hus på Kulturskolan och barnen kan  då tillsammans med er föräldrar komma dit och prova på olika saker. Alla barn har fått med sig en lite informationslapp hem om detta.

En liten påminnelse såhär efter jullovet, skolan börjar kl 8.15 alla dagar utom tisdagar, då vi börjar kl 9.30 och då ska barnen vara på plats i klassrummet. Vi börjar varje morgon med tyst läsning, detta innebär inte drop-in-tid.

Nästa vecka tar vi nya tag med simskolan för de elever som var i behov av det.  Simskolan kommer att ligga på torsdagar kl 8.55-9.25 under ett antal veckor framöver och vi simmar alltså  i Vällingby simhall och inget annat. Vi åker från skolan kl.8.15 och är tillbaka igen ca. 10.00.  Barnen ska ha med sig badkläder, handduk och hänglås. Ta gärna med en frukt dessa dagar!

På tisdag den 20/1 kl.18.00-19.00 är det föräldramöte i klassrummet. Timmen efter, alltså kl.19.00-20.00 vill föräldragruppen, som har haft möten med mig, fritidspersonalen och skolledningen, träffa alla och informera och stämma av läget just nu med hela föräldragruppen.


Trevlig helg och hoppas vi ses på tisdag!
Julia, Saada och Sanela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar