fredag 6 mars 2015

Fritidshemmet Stjärnan v. 10

Hej alla stjärnor och stjärnföräldrar och välkomna tillbaka efter sportlovet!

Idag hade vi fritidsråd. Syftet med fritidsrådet hoppas vi utveckla en känsla för ansvar och samhörighet. Samt ett forum där barnen ges möjligheten till att ha inflytande över sin tid på stjärnan.  
”De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig ska omfatta alla elever. Elever ska ges inflytande över utbildningen. Genom att delta i planering och utvärdering av den dagliga verksamheten och få välja ämnen, teman och aktiviteter kan eleverna utveckla sin förmåga att utöva inflytande och ta ansvar.” 

Barnen hade mängder med förslag, önskemål och synpunkter och vi tar till oss alla. Vissa var lätta att förverkliga, som att gå till FK-vallen. Andra var lite klurigare, som att gå och simma. Men vi diskuterade igenom för och nackdelar och barnen hade många kluriga lösningar och förståndiga slutsatser. Dock var det svårt för många alla att inte börja leka och prata under mötet så en eloge till alla som orkade hela mötet ut trotts att det var precis efter skolan.

Annars har vi denna vecka börjat med våra sociala utvecklingssamtal, det är väldigt roligt att få träffa er föräldrar än mer. Och det har även varit väldigt skönt att få sitta ner och prata med era barn ensamma som vi gjort som förberedelse inför samtalet. Ser fram emot fler samtal nästa vecka.

Rosa och gröna gruppen hade handboll med idrottslyftet så kommande vecka är det den lila och den gula gruppens tur. Man behöver alltså inte ha med sig ombyte av något slag men om man vill har barnen möjlighet att byta om innan.


Här är Stjärnans veckoplanering inför vecka 11;

På fredag är det lekfredag och barnen får ta med sig varsin leksak. Vi pratade igenom vilka regler som gäller t.ex. inga vapenleksaker eller radiostyrda fordon. 

Trevlig helg!
önskar
Adina, Hampus, Saada och Sanela



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar