fredag 27 mars 2015

Stjärnans fritidshem v14


Hej alla barn och föräldrar! Denna vecka har varit fullspäckad av både roliga aktiviteter och dåligt väder. Det har vi dock trotsat. I måndags fick en ”Lottade lekkompisar” grupp följa med till kaninburen och leka olika kull-lekar med samarbetstema och i onsdags gjorde vi en utflykt till Indianstigen där den återkommande kultrenden var i full gång. Även i tisdags var vi ute för att njuta av den enda sol den gångna veckan erbjudit. Denna vecka har vi uppmärksammat att flera av barnen spelar tv-spel främst avsedda för vuxna bl.a. GTA V. Några av oss i personalen har spelat dessa spel och vet att dem innehåller otroligt mycket våldsamma sekvenser där man skadar och dödar civila mäniskor på de mest brutala sätt. Man kan även utföra rån, ta droger och väldigt fult språk används i var och varannan sekvens. Det är självklart inte upp till oss att bestämma vilka spel som ska och inte ska spelas hemma men vi vill ändå bidra med råd angående vad som kan anses som lämpligt för ett barn då vi även observerat att idéer från dessa typer av spel visar sig i lekar av högst underlig natur där man bl.a. leker att man torterar och plågar varandra på diverse sätt. När vi frågat vad dem leker berättar dem att dem leker bl.a. GTA. Det finns otroligt mycket bra spel för yngre barn som både hjälper språkutvecklingen och finmotoriken utan att för den sakens skull vara s.k. ”lärospel”. Ett önskemål från oss är att ni tillsammans med era barn tittar på när dem spelar eller själva testar spelet så att ni kan avgöra om ni anser det vara lämpligt för ert barn.

Det här händer v14 på Stjärnans fritidshem


Måndag: Veckan startar med att vi lottar lekkompisar till lekar i kaninburen. Dem övriga är på skolgården. Därefter går vi in och har aktivitetsgrupper.

Tisdag: På tisdag blir det ”lotta lekkompisar” inomhus efter mellanmålet därefter går vi ut en stund på skolgården.

Onsdag: Utflyktsdag! Eftersom 2b kommer att spela upp sin teater på onsdagskvällen beger vi oss denna vecka till den mycket närliggande FK-vallen.

Torsdag: På torsdag är det starten för påskhelgen och vi kommer att vara på fritids och påsk mysa.

Fredag: Långfredag. Skolan är stängd.


Med reservation för eventuella ändringar.

Mvh,
Personalen, Stjärnans fritidshem

1 kommentar:

  1. Tack för er kommentar kring GTA och vilken påverkan det har på barnens lekar. Tankvärda ord för oss alla. Mvh Birgitta Nordh (leos mamma)

    SvaraRadera