fredag 13 mars 2015


Stjärnans fritidshem vecka 12


 

Hej alla härliga barn och föräldrar!

Nu är våren äntligen här på allvar och som vi har längtat. På fritids innebär detta såklart mer uteaktiviteter utan att löpa risk för benbrott och i onsdags gjorde vi en härlig utflykt i eftermiddagssolen till FK-vallen. Den gångna veckan har vi även börjat med en ny aktivitet som vi kallar ”lottade lekkompisar”. Det innebär att vi lottar åtta barn i nio olika grupper som sysslar med en bestämd utlottad aktivitet, bl.a. har vi skapat stora monster, spelat spel och konstruerat slott. Detta för att vi vill dementera dem sociala sammansättningar som suttit i sedan länge och ge barnen en möjlighet att leka med och upptäcka kompisar som dem i normala fall kanske inte skulle umgås med. Med det varmare vädret vill vi även påminna om att se över vilka kläder era barn har i skolan. Många har fortfarande tjockare jackor och överdrag men nu när temperaturerna börjar stiga kan det vara bra att återigen ta hit lite lättare kläder. Galonisar och regnställ är självklart jättebra om det finns till hands i skolan för dem blötare dagarna.

 

Det här händer på stjärnans fritidshem vecka 12


 

Måndag och tisdag: Under veckans två första dagar kommer vi att köra på vår nya aktivitet lotta lekkompisar. På måndag fokuserar vi på utelek och på tisdag blir det inomhusstationer.

 

Onsdag: På onsdag är det som brukligt utflyktsdag. Denna vecka går vi till Blackebergs-parken.

 

Torsdag: På torsdag kommer vi att vara på skolgården efter mellanmålet och därefter leker vi i aktivitetsgrupper. Några av barnen kommer att få följa med Adina till gymnastiksalen. Det kommer att stå på aktivitetstavlan vilka som befinner sig där.

 

Fredag: På fredag är kör vi fredagskul och denna vecka är det kompisfredag som står på agendan.

 

Hoppas att ni alla får njuta av vårsolen i helgen!

 

Med vänliga hälsningar,

Personalen, Stjärnans fritidshem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar