fredag 6 mars 2015

v.10

Hej!

Den här veckan har vi arbetat vidare med geometri, att mäta omkrets och se och fortsätta mönster.
Veckans matteläxa är i Läxboken Mattedetektiverna 2B, Läxa 6 på s.20-23 och den är uppdelad i spår 1-3, alla gör spår 1-2 och försöker sig på spår 3 och likadant med problemlösningen. Läxan lämnas in onsdagen den 11/3.

I  svenskan har vi arbetat med att skriva en berättelse, genom att utgå från en berättarkarta. En berättarkarta består av fyra rutor; karaktärer, miljö, problemsituation och lösning. Utifrån berättarkartan har de sedan skrivit en kort berättelse.
Veckans Läs- och skrivläxa är kopplad till kapitel 21 i Diamantjakten, Barnen ska vara Detektiver och träna på ord. Läxan lämnas in onsdagen den 11/3. 

Under veckan har vi har tränat på vår teaterföreställning flera gånger.  Barnen börjar bli redo för föreställning, så vi har bestämt att den kommer att ske veckan före påsklovet v.14. Vilken dag och tid föreställningen kommer att spelas har vi dock inte spikat ännu. Vi återkommer med en teaterinbjudan så fort vi fattat beslut om detta.

På engelskalektionen denna vecka såg vi ett avsnitt från Kids english zone, som i detta avsnitt handlade om att lära oss vad dag, natt, morgon och kväll heter på engelska. Varje avsnitt är uppbyggt på samma sätt med sketcher, sånger och animationer för att på ett lustfyllt sätt  lära oss nya ord och begrepp.

I fredags fick barnen göra årets brukarundersökning och svara på frågor kring skolan; arbetsro, trygghet, inflytande och undervisning. Undersökningen genomfördes direkt på webben.
Jag hoppas även att ni föräldrar har fyllt i brukarundersökningen, antingen via svarsformuläret i pappersform eller med inloggning direkt på webben.


Nästa veckas sociala samtal;
Måndag 9/3; Nils, Vida, Anna, Oskar, Sebastian 
Onsdag 11/3; Mattias, Jonathan, Viggo


Trevlig helg!
Julia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar