fredag 20 mars 2015

v.12

Hej!

Den här veckan  har vi börjat med multiplikation. Vi har pratat om att multiplikation är upprepad addition t.ex multiplikation; 4*2=8 upprepad addition; 2+2+2+2=8
Veckans matteläxa är på lösblad och handlar just om multiplikation och upprepad addition. Läxan lämnas in på onsdag den 25/3

I  svenskan har vi arbetat med verb och att skriva om verben från dåtid till nutid t.ex var-är, gillade-gillar osv. Barnen har även jobbat vidare med sina kapitel till Boken om mig, några har börjat skriva kapitlet Min klass/ Min skola. På elevens val har barnen fått ritat en bild av sin skola som ska finnas med i Boken om mig.
Inför veckans läsläxa så tittade vi på ett filmklipp med författaren bakom Diamantjakten och hans tankar kring att boken nu är inne i ett kritiskt skede, att det står och väger om det ska bli ett bra eller ett dåligt slut på boken. Efter att vi sett filmklippet så fick barnen skriva och berätta om sina bästa och värsta tänkbara slut på boken.
Här nedan kommer klippet som vi såg.
Veckans Läs- och skrivläxa är kopplad till kapitel 23 i Diamantjakten, Barnen ska i skrivläxan använda läsfixaren Cowboyen och skriva en sammanfattning av kapitlet. Läxan lämnas in onsdagen den 25/3. 

På engelskan denna vecka har vi tränat på lägesord; in, on, under, behind, in front of, next to och between. Vi har tränat på lägesorden genom att sjunga en sång, säga efter orden och se ett avsnitt om Big Muzzy. Sången vi tränade på är den här: 


Under veckan har vi även tränat på teaterföreställning. Glöm inte att svara på hur ni gör torsdagen den 2/4, måndag är sista svarsdagen. 

Idag fredag har vi tittat på solförmörkelsen och pratat om vad det är och hur det uppstår. Vi har även deltagit i "Rocka sockor" genom att ha två olikfärgade strumpor på oss och pratat om detta och denna uppmärksammade dag. Vi såg två filmer dels filmen "Du och jag - Ebba och William" som handlar om en familj med ett barn med Down syndrom och ett klipp från nyhetsmorgon om Rocka sockor. 

Nästa veckas sociala samtal;
Måndag 23/3; Gabrielle, Gabriel, Erik, Olof, Viktor, Johanna och Viggo


Trevlig helg!
Julia 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar