fredag 13 mars 2015

v.11

Hej!

Den här veckan har vi börjat med ett nytt kapitel kring räknesätten; addition och subtraktion. Vi har även repeterat omgruppering, något som barnen tycker är väldigt svårt. Nu handlar omgrupperingen dessutom om tiotalsövergång, vilket ställer till det lite extra. Detta dyker även upp i kommande läxa. Här kommer en liten förklaring till omgruppering, som jag hoppas kan vara till hjälp.

Veckans matteläxa är i Läxboken Mattedetektiverna 2B, Läxa 7 på s.24-26. Läxan lämnas in onsdagen den 18/3.

I  svenskan har vi arbetat med att skriva en dialog och att använda sig av talstreck vid skrivandet. Barnen har även jobbat vidare med sina kapitel till Boken om mig.
Veckans Läs- och skrivläxa är kopplad till kapitel 22 i Diamantjakten, Barnen ska i skrivläxan använda läsfixaren Cowboyen och skriva en sammanfattning av kapitlet. Läxan lämnas in onsdagen den 18/3. 

Under veckan har vi även tränat på vår teaterföreställning och vi har nu bestämt ett datum för föreställningen, onsdagen den 1/4. Jag mailar hem en separat lapp kring föreställningen med tider och kompensationstid. 

På engelskalektionen denna vecka har vi, precis som på svenskan, jobbat med dialoger. Barnen har två och två fått öva sig muntligt på att läsa korta dialoger på engelska. Barnen är väldigt duktiga och snabba på att snappa upp och lära sig ord och fraser på engelska. Vi såg även ett avsnitt om Big Muzzy. 

Idag fredag har hela skolan uppmärksammat morgondagens temadag, Pi-dagen. Dagen inleddes med att rektor Jan hälsade alla välkomna till skolans Pi-dagsfirande och spelade Pi-sången för alla. Resten av dagen genomsyrades sedan av matematik; vi pratade om Pi, såg en kort film, mätte omkretsen av en cirkel och räknade ut omkretsen med hjälp av Pi, gjorde cirkeldiagram och åt cirkelformade pannkakor till lunch.






På måndag nästa vecka kommer skolsköterskan Jenny att genomföra hälsokontroll (mäta längd och vikt) på barnen.


Nästa veckas sociala samtal;
Måndag 16/3; Perla, Flora, Filip S, Caspar, Leo och Elsa 


Trevlig helg!
Julia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar